warning icon
YOUR BROWSER IS OUT OF DATE!

This website uses the latest web technologies so it requires an up-to-date, fast browser!
Please try Firefox or Chrome!

Några av mina externa hårddiskar; en stor på 2000GB och några i mindre storlek.

Något som är oerhört viktigt, som väldigt många är dåliga på, det är att säkerhetskopiera sina bilder!

Jag råkade av misstag radera bilder jag tog hos en kompis förra veckan, det gjorde mig oerhört ledsen då jag inte hade hunnit säkerhetskopiera bilderna. När jag upptäckte mitt misstag var det redan försent att ta tillbaka bilderna, så om det inte sker ett mirakel så är jag rädd att bilderna är förlorade för all framtid. Därför tyckte jag detta inlägget passade bra!

När man fotograferar med sin kamera så lägger man ofta in bilderna på Lokal disk C och tror att de går att sparar där i flera år… Men skulle datorn krascha så kan bilderna och allt annat innehåll vara förlorat. För att undvika att förlora sina bilder vid en krasch, brand eller någon annan olyckshändelse så bör man säkerhetskopiera sina bilder till olika ställen.

En vän och förebild, Christer H, www.pixelwild.se, lärde mig att ha ordning på mina bilder. Tidigare så sparade jag ner alla bilder på CD eller DVD skivor men det tar mycket tid att spara det så, samt att det är lite svårt att komma åt bilder i mappar på skivor, då man ofta inte minns exakt när man tog bilden och får leta igenom fler skivor för att hitta rätt.
Har man tid över, spara gärna på skivor med!

Så här gör jag!
Min dator har två stycken hårddiskar, Lokal disk C och Lokal disk D. När jag lägger in bilderna på datorn sparar jag de på Lokal disk D, där finns inga program installerade. Sedan rensar jag bilderna och säkerhetskopierar de till två andra platser. När jag har säkerhetskopierat bilderna tar jag bort de från Lokal disk D och gör plats för nya bilder.

Externa hårddiskar!
Jag har en stor extern hårddisk där jag sparar mina bilder efter att jag har rensat bort alla dåliga. Hårddisken är på 2000GB och är hela tiden kopplad till min dator så jag alltid kan komma åt mina bilder och det går snabbt att jobba med de.

Sedan så sparar jag bilderna en gång till på en mindre hårddisk, 500GB, som jag sedan förvara i ett kassaskåp (det blir ett par små hårddiskar att spara, men det är det värt!).

När jag jobbar med större projekt, tex. Bilder från ett bröllop, då gör jag en säkerhetskopiering direkt när jag kommer hem för att säkert veta att jag har en backup om något skulle hända.

Så se till att spara era bilder, dokument och filmer säkert nu!
// Malin

LEAVE A REPLY

loading
×
css.php