warning icon
YOUR BROWSER IS OUT OF DATE!

This website uses the latest web technologies so it requires an up-to-date, fast browser!
Please try Firefox or Chrome!

Jag måste erkänna att jag är lite av en prylnörd 😉

Jag har nu haft en Samsung Galaxy Note 10.1 surfplatta ett tag! Den är verkligen en bra pryl! Hur har jag klarat mig utan den innan? Jag testade en dag att plåta i JPEG format istället för RAW och sedan ladda över bilderna till surfplattan. Det gick riktigt fort, fortare än när man laddar över RAW filer till datorn. Det var väldigt smidigt!

Samsung Note 10.1 + Canon systemkamera!

Samsung Note 10.1 + Canon systemkamera!

Sedan så fanns alla bilder i mitt galleri på ”Noten”. Då tog jag en bild och la den i Adobe Photoshop Touch och redigerade lite färger och ljus, endast små saker. Sen la jag på text, och arbetade lite med texten för att lära mig lite om vad man kan göra.

Importerar bilder i JPEG format från systemkamera till surfplattan!

Jag tycker resultatet är bra om det är bilder man skall ha till Facebook, Dayviews eller till sin blogg. Jag sätter ofta logga på mina bilder då använder jag Lightroom, men skall man skicka iväg bilder utan logga, så finns det appar man kan ladda ner för att behandla RAW filer, eller om man fotograferar i JPEG så kan man skicka iväg bilderna direkt när man är ute och arbetar på fältet.

Jag har 3G och Wi-Fi anslutning, skickar bilder via Gmail och kan samtidigt ha koll på min kalender, Facebook och skulle något hända med min mobil så kan jag ringa från surfplattan via högtalare eller headset!

Jag är beroende av min Note… Lite dumt! För jag har inte suttit så mycket vid datorn det senaste, vilket egentligen är bra och jag mår väldigt bra av att inte sitta för mycket vid datorn, men man kommer lite efter i arbetet med bilder och säkerhetskopiering. Men det är ändå väldigt skönt att kunna ta med sig sin surfplatta lite överallt 🙂

Färdig bild, redigerad i Adobe Photoshop Touch på Samsung Note 10.1!

Jag har skaffat så jag har USB minnen till den, så jag kan också scanna in grejer på min Canon MG6250 (Skrivare, Scanner, Kopiator) så det hamnar direkt på USB minnet och sedan lägga in det på surfplattan och skicka iväg det. Så slipper man starta datorn för en liten grej bara…

Min huvudskräm på Noten, de apparna jag vill ha lätt tillgängliga!

Jag har också en Samsung Galaxy SII mobil… Också bra med Dropbox så jag enkelt kan komma åt bilder från både mobil och surfplattan. Jag kan nog skriva hur mycket som helt om fördelarna med min Samsung Note 10.1! Samsung borde sponsra mig hihi ^^

Det blir säkert fler inlägg om min Samsung Note 10.1! <3
// Malin

COMMENTS (3)

LEAVE A REPLY

loading
×
css.php